32. Vine
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>

Vine

32. Vine Αμπέλι:
Αυταρχικός, κυριαρχικός, αδιάλλακτος

Χαρακτηριστικά:
- Θέλω να με υπακούν.
- Θέλω να γίνει αυτό που λέω!
- Δεν αντέχω τις αντιρρήσεις.
- Ψυχραιμία! Ακολουθείστε με!
-
 Πιστεύω ότι είμαι γεννημένος/η αρχηγός.
- Αυτό πρέπει να γίνει, είτε συμφωνούν είτε
  όχι.
- Εγώ είμαι το αφεντικό / εγώ διατάζω εδώ
  μέσα.
- Απολαμβάνω το να εξουσιάζω τους
  άλλους.
- Δεν μου αρέσει να εξουσιάζω, αλλά
  κάποιος πρέπει να βάλει τάξη εδώ μέσα /
  πρέπει να επιβάλω τη σωστή λύση σ’ αυτή
  την κατάσταση.
- Τείνω να παίρνω τις καταστάσεις «πάνω μου» και να ηγούμαι.   
- Έχω πάρα πολύ δυνατή γνώμη και άποψη, είμαι πολύ φιλόδοξος
  και δεν έχω πρόβλημα να επιβάλλω στους άλλους τις απόψεις μου
  με αυστηρότητα, ακόμα και σκληρότητα, και σε όποιον αρέσει.

Κυριαρχία, αδιαλλαξία, φιλοδοξία. 
Πολύ ικανοί άνθρωποι που είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους και περιμένουν με αισιοδοξία την επιτυχία. Επειδή διαθέτουν τόση σιγουριά, σκέπτο­νται πως θα ήταν καλό και για τους άλλους να πεισθούν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο όπως ια οι ίδιοι ή όπως αυτοί νομίζουν ότι είναι σωστό. Ακόμη και σε περίπτωση ασθένειας κάνουν υποδείξεις σ’ εκείνους που τους βοηθούν και τους περιποιούνται, σαν να γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να επιδείξουν εξαιρετικές επιδόσεις.

32. Vine 2

Οι άνθρωποι του τύπου VINE έχουν δυνατή θέληση, είναι φιλόδοξοι, παραγωγικοί και σίγουροι για τον εαυτό τους. Έχουν το χάρισμα να σχηματίζουν γρήγορα άποψη και πάντα κάνουν χωρίς να διστάζουν αυτό που απαιτεί η περίσταση. Γι’ αυτόν τον λόγο αναλαμβάνουν συχνά τον ρόλο του αρχηγού. Μπορεί όμως τότε να μπουν στον πειρασμό να εφαρμόσουν μ' αρνητικό τρόπο τις καλές τους ιδιότητες. Προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη απέναντι στους άλλους ή να τους εξουσιάσουν, χωρίς να σέβονται τα δικαιώματά τους και τις επιθυμίες τους. 

32vine

Μπορούν να γίνουν άσπλαχνοι και τυραννικοί και κάθε μέσο τους φαίνεται κατάλληλο προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο του περιβάλλοντός τους. Είναι πεπεισμένοι για το δίκιο τους, καταφέρνουν αυτό που θέλουν και καταξιώνονται. Σε αντίθεση προς τον τύπο VERVAIN, δεν τους κυριεύει το άγχος ούτε είναι νευρικοί, αλλά στέκονται και με τα δύο πόδια πάνω στο έδαφος. Οι άνθρωποι αδύνατου χαρακτήρα (CENTAURY) ή εκείνοι που με κάθε τίμημα επιδιώκουν την ειρήνη (AGRIMONY) γίνονται εύκολα θύματα των εξουσιαστικών διαθέσεων και της δυνατής θέλησης του τύπου VINE. 

32. Vine 1

Τη θετική έκφραση αυτού του άνθους συναντάμε σ' εκείνους τους ηγέτες και δασκάλους που καθοδηγούν τους άλλους με αγάπη και κατανόηση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιώθουν την ανάγκη να κυριαρχούν στους άλλους, αλλά αντίθετα είναι ικανοί να τους συγκεντρώνουν γύρω τους με το καλό τους παράδειγμα.

Για τα παιδιά:
Τα παιδιά VINE έχουν ισχυρή θέληση και είναι αποφασισμένα να κάνουν το δικό τους. Τα καταφέρνουν ως ηγέτες, αλλά υπάρχει περίπτωση να είναι επιθετικά και να δίνουν διαταγές στα άλλα παιδιά. Αναλαμβάνουν αρχηγική θέση στο σχολείο και αφού είναι αποφασισμένα να κάνουν αυτό που θέλουν ίσως να έχουν εκρήξεις οργής, αρνούμενα πεισματικά να φερθούν με ευγένεια. Το ίαμα βοηθάει ν' αντικατασταθεί αυτή η αρνητικά φορτισμένη ενέργεια από τις θετικές πλευρές της φύσης VINE.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  
Θέλει να επιβάλλεται σε όλους στο χώρο του ακόμα και στο αφεντικό του.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Βοηθάει το ζώο να είναι πιο συνεργάσιμο και όχι αυταρχικό.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013