22. Oak
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>

Oak

22. Oak Βελανιδιά:
Εξάντληση χωρίς να παραιτείται, αφοσίωση στο καθήκον

Χαρακτηριστικά:
- Το βάρος των ευθυνών μου είναι πολύ
  μεγάλο.

- Ποτέ δεν ξεγνοιάζω πραγματικά, έχω
  υποχρεώσεις.
- Θέλω / πρέπει συνέχεια να προσπαθώ, να
  αγωνίζομαι παρά τις αντιξοότητες.
- Πρέπει να αντέχω, να υπομένω τα βάσανα.
- Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου, εξαρτώνται τόσοι / τόσα
  από μένα...
- Συνέχεια παλεύω...
- Κουράστηκα να αγωνίζομαι...
- Συχνά εργάζομαι περισσότερο από το κανονικό και συνεχίζω
  παρά την κούραση που νιώθω.
- Έχω ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και δεν τα παρατάω
  ποτέ όσο και να μου κοστίζει σε ενέργεια. 
- Παραμελώ τις ανάγκες μου ώστε να ολοκληρώσω κάτι που έχω
  αναλάβει. 

Αποθάρρυνση, απόγνωση, αλλά η προσπάθεια δεν σταματά.
Για εκείνους που κοπιάζουν πολύ και καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να επανακτήσουν την υγεία τους κι αγωνίζονται επίσης σκληρά στην καθημερινή ζωή. Εξακολουθούν να δοκιμάζουν το ένα μετά το άλλο όλα τα μέσα, ακόμη κι αν φαίνεται πως στην περίπτωσή τους δεν υπάρχει καμία ελπίδα πια. Συνεχίζουν να αγωνίζονται. Δυσαρεστούνται όταν η ασθένεια τους παρεμποδίζει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους ή την παροχή βοήθειας προς τους άλλους. Είναι γενναίοι άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στις μεγάλες δυσκο­λίες χωρίς να μειώνουν τις προσπάθειές τους και να χάνουν τις ελπίδες τους.

22. Oak 2

Οι άνθρωποι αυτού του τύπου δεν χάνουν χο θάρρος τους όταν αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Παραμένουν δραστήριοι, συνεχίζουν να αγωνίζονται και δεν αφήνουν να χους εγκαταλείψει η ελπίδα πως θα βρεθεί η λύση των προβλημάτων χους ή η θεραπεία της ασθένειάς χους. 

22oak

Σε αντίθεση προς τον τύπο GORSE δεν πτοούνται, αλλά προσπαθούν με πείσμα, υπομονή κι επιμονή να αντιμετωπίσουν νικηφόρα τις καθημερινές προκλήσεις. Συνήθως εργάζονται πολύ σκληρά, έτσι που σε ακραίες περιπτώσεις δεν καταφέρνουν ν' αντέξουν την πίεση και κινδυνεύουν να υποστούν νευρική κατάρρευση. 

22. Oak 1

Τις θετικές ιδιότητες του ΟΑΚ συναντάμε σ' εκείνους τους ανθρώπους που αγωνίζονται γενναία ενάντια στις μεγάλες δυσκολίες, χωρίς να χάνουν την ελπίδα χους και τις δυνάμεις τους. Έχουν αντοχή, σθένος και ευστάθεια όπως η ίδια η βελανιδιά.

Για τα παιδιά:
Τα παιδιά OAK είναι εκείνα που εύκολα αψηφούν καταστάσεις. Σε περίπτωση που αρρωστήσουν έχουν την τάση να μη δίνουν σημασία όσο το δυνατό περισσότερο και να μην κάνουν φασαρία. Είναι εκείνα προς τα οποία στρέφονται τα άλλα παιδιά και μπορούν να γίνουν ο «ψυχολόγος» της τάξης. Είναι οι καθοδηγητές όταν απαι- τείται, αλλά δεν έχουν την κυρίαρχη ή αυταρχική συμπεριφορά της προσωπικότητας VINE. Ο τύπος OAK προτιμάει να καθοδηγεί, να βοηθάει και να υποστηρίζει. Η προσωπικότητα OAK έχει πολλά θε­τικά στοιχεία, αλλά εξ αιτίας της τάσης του να εργάζεται υπερβο­λικά καταλήγει στην εξάντληση. Το ίαμα χρειάζεται τη στιγμή κα­τά την οποία η εσωτερική δύναμη αρχίζει να εξασθενεί.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>> 

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013