33. Walnut
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

Walnut

33. Walnut Καρυδιά:
Για την προσαρμογή στις αλλαγές π.χ. κλιμακτήριος, διαζύγιο

Χαρακτηριστικά:
- Βρίσκομαι σε μεταβατικό στάδιο.
- Το παιδί μου είναι νεογέννητο / σε
  οδοντοφυΐα / στην εφηβεία.
- Αλλάζω δουλειά / μετακομίζω / ταξιδεύω,
  και πρέπει να προσαρμοστώ.
- Μπαίνω σε περίοδο: εμμηνόρροιας /
  εγκυμοσύνης / εμμηνόπαυσης.
- Χρειάζομαι προστασία από την επιρροή του
   περιβάλλοντος μου.
- Δυσκολεύομαι να ολοκληρώσω αυτό που άρχισα.
- Ξέρω τι θέλω αλλά κάτι μ’ εμποδίζει να το κάνω.
- 'Όποτε πηγαίνω εκεί / συναντάω αυτόν / αυτούς, αισθάνομαι
   κούραση / ακεφιά / αδιαθεσία.
- Το βρίσκω δύσκολο να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι πρωτοπόρος,
   να διαφέρω από τους άλλους.
- Βιώνω μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου, μία μετακόμιση, ένα νέο
   εργασιακό περιβάλλον, μία καινούργια σχέση, μία καινούργια
   πραγματικότητα.  
- Θέλω να απελευθερωθώ από τα δεσμά του παρελθόντος ώστε να
  ακολουθήσω τις δικές μου φιλοδοξίες. 
- Θέλω βοήθεια και προστασία για να περάσω στην επόμενη φάση
  της ζωής μου και να βιώσω τη νέα κατάσταση χωρίς να
  επηρεάζομαι από το παρελθόν και από τις γνώμες των άλλων.

Το ίαμα αυτό κόβει δεσμά.
Για εκείνους που έχουν κάποια ιδανικά και συγκεκριμένους σκοπούς στη ζωή κι εργάζονται γι’ αυτούς, αλλά σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπαίνουν στον πειρασμό, λόγω κάποιου ενθουσιασμού ή των απόψεων και των πεποιθή­σεων όλβων, να τους εγκαταλείψουν. Αυτό το άνθος τους δίνει σταθερότητα και τους προστατεύει από τις επιρροές των άλλων.

33. Walnut 2

To WALNUT υποστηρίζει την μετάβαση από μία φάση της ζωής σε κάποια άλλη. Τέτοιες μεταβατικές περίοδοι παρουσιάζονται όταν ένα βρέφος βγάζει δόντια, όταν ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία ή κάποιος ενήλικας στα χρόνια της κλιμακτηρίου. Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν επίσης στην ζωή όταν κάποιος εγκαταλείπει το πατρικό του σπίτι, παντρεύεται, αλλάζει χώρο εργασίας, χώρα ή θρήσκευμα. 

33walnut

Όλα αυτά τα μεταβατικά στάδια σημαίνουν ξεκαθάρισμα των λογαριασμών του παρελθόντος και άνοιγμα προς το μέλλον. Αντίθετα από τον τύπο CENTAURY, επιδιώκει ο τύπος WALNUT συνειδητά και με αποφασιστικότητα τους στόχους του, αλλά κάποια όμως στιγμή μπορεί να επηρεασθεί από μια ισχυρότερη κι επιβλητική προσωπικότητα ή να παρεμποδισθεί από ένα συναίσ­θημα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι στους συγι’ενείς του. Αυτές οι επιρροές μπορεί να του φέρουν αναστάτωση στα σχέδια της ζωής του και να του προκαλέσουν κατάθλιψη, θα χρειασθεί τότε εξωτερική βοήθεια για να μπορέσει να απαλλαγεί απ' αυτούς τους δεσμούς και να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις στη ζωή. 

33. Walnut 1

Η θετική έκφραση του WALNUT εκδηλώνεται στη σταθερή στάση των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι ενεργούν σωστά και ακολουθούν τον δρόμο τους στη ζωή χωρίς να επηρεάζονται από τους άλλους.

Για τα παιδιά:
Η παιδική ηλικία περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών κατά τη διάρ­κεια μιας σύντομης περιόδου γρήγορης ανάπτυξης και εξέλιξης. Αυτό το ίαμα βοηθάει τα παιδιά να προσαρμοστούν σε αυτές, τις περιόδους αλλαγής και είναι χρήσιμο στις επικείμενες κρίσιμες στιγμές - στην οδοντοφυΐα, στην πρώτη μέρα στο σχολείο, στην εφηβεία, κλπ.

Η προσωπικότητα WALNUT γνωρίζει τι θέλει να κάνει, γνωρίζει τη σωστή απάντηση στην ερώτηση ή τον τρόπο να παίξει ένα συγκε­κριμένο παιχνίδι, αλλά αυτές οι πεποιθήσεις κλονίζονται όταν εμ­φανίζεται μια εναλλακτική ιδέα ή προσέγγιση. Ίσως τότε πεισθούν να κάνουν κάτι που πραγματικά δεν θέλουν. Το ίαμα παρέχει την αναγκαία προστασία από τέτοιες επιρροές, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τη σταθερότητά τους και να τραβήξουν τον δρόμο τους.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Για οποιαδήποτε περίοδο μεγάλης αλλαγής (περιβάλλον, συνθήκες διαβίωσης κλπ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Βοηθάει το ζώο να προσαρμοστεί στον καινούργιο του χώρο ή στις συνθήκες που βιώνει.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013