36. Wild Oat
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

WildOat

36. Wild Oat - Αγρια βρώμη:
Αβεβαιότητα για βασική επιλογή σκοπού ζωής, επαγγέλματος, συντρόφου

Χαρακτηριστικά:
- Δεν έχω κατεύθυνση.
- Μου αρέσουν όλα και τίποτε.
- Δεν μπορώ να προσανατολιστώ
  επαγγελματικά.
- Δεν μπορώ να κατασταλάξω στη ζωή μου.
- Αλλάζω επάγγελμα κάθε τόσο.
- Έχω πολλά ταλέντα, με ότι κι αν
  καταπιαστώ τα καταφέρνω, μου αρέσει η
  ποικιλία, οι αλλαγές, αποφεύγω τη
  δέσμευση με κάτι.  Όσο όμως περνάει ο   
  καιρός, νοιώθω ένα αίσθημα ματαιότητας,
  ανεκπλήρωτου στη ζωή. Δεν ξέρω τελικά τι κάνω, ποιός είμαι,
  που πάω. Δεν ξέρω τι φταίει και πως να το αντιμετωπίσω.
- Δεν μπορώ να βρω τον «δρόμο» μου στη ζωή.
- Παρασύρομαι και δεν μπορώ να βρω μία ξεκάθαρη κατεύθυνση. 
- Είμαι φιλόδοξος/η αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. 

Αβεβαιότητα, απελπισία ανικανότητα.
Για εκείνους που έχουν την φιλοδοξία να καταφέρουν κάτι στη ζωή τους, που θέλουν να συγκεντρώσουν πολύ εμπειρία και να απολαύσουν όσα έχει να τους προσφέρει η ζωή, που θέλουν να χαρούν τη ζωή σε κάθε της έκφραση. Δυσκολεύονται να αποφασίσουν με τι θα έπρεπε να ασχοληθούν, γιατί παρ' όλη τους τη φιλοδοξία δεν νοιώθουν να τους ελκύει τίποτε ιδιαίτερα. Κι αυτό μπορεί να τους οδηγήσει στην αμφιβολία και στη δυσαρέσκεια. 

wildoat

Αυτή η μορφή της αναποφασιστικότητας και της ανασφάλειας διαφέρει από εκείνη του τύπου SCLERANTHUS, που αδυνατεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δυνατότητες. WILD OAT βοηθά εκείνους τους ανθρώπους που έχουν πολλές καλές ιδιότητες, δεν έχουν όμως καταφέρει να βρουν το σωστό πεδίο δραστη­ριότητας στο οποίο μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Ακόμη κι όταν έχουν κάποια σωστή εικόνα της κατεύθυνσης την οποία θα έπρεπε να ακολου­θήσουν, δυσκολεύονται κατά κανόνα να διαλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες δυνατότητες. 

36wildoat

Αυτοί οι άνθρωποι παρασύρονται εύκολα και πέφτουν σε δυσάρε­στες καταστάσεις, που τους ενισχύουν ακόμη περισσότερο το συναίσθημα της απογοήτευσης και της δυσαρέσκειας. Δοκιμάζουν διάφορα επαγι’έλματα, αλλά δεν φαίνεται να βρίσκουν ποτέ το σωστό. Έτσι τους δημιουργείται η εντύπωση ότι σπαταλούν τον χρόνο τους και το συναίσθημα ότι η ζωή τους κυλάει άσκοπα. 

36. Wild Oat 1

Η θετική έκφραση του WILD OAT εκδηλώνεται σ' εκείνους τους ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν στη ζωή τους κι ενεργούν ανάλογα με τους στόχους τους. Έχουν βρει τον σωστό τρόπο δράσης και διατηρούν συνεχώς το ενδιαφέρον τους σε εγρήγορση.

Για τα παιδιά:
Αυτό το ίαμα ενδείκνυται για όσους αισθάνονται τη φιλοδοξία να κάνουν κάτι αξιοσημείωτο, αλλά νιώθουν χαμένοι ως προς το ποια κατεύθυνση ν’ ακολουθήσουν. Η πιθανότερη στιγμή που υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί ένας νέος το WILD OAT είναι όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του ή για το ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσει. Το ίαμα προσφέρει βοήθεια ξεδιαλύνοντας τη σύγχυ­ση, καθιστώντας το άτομο ικανό να επιλέξει το δρόμο που θ’ ακο­λουθήσει.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Για τα ζώα εργασίας που έχουν αποσυρθεί λόγω ηλικίας και έχουν χάσει την αίσθηση του σκοπού τους και την αίσθηση του καθήκοντος. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Δίνει στο ζώο την αισιοδοξία και την αίσθηση ότι έχει σκοπό στη ζωή του. (ίσως να χρειαστεί και WALNUT)

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>  

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013