12. Gentian
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

Gentian

12. Gentian Γεντιανή:
Αποθάρρυνση, κατάθλιψη, απογοήτευσ
η

Χαρακτηριστικά:
- Είμαι απαισιόδοξος.
- Αποθαρρύνομαι εύκολα.
- Χάνω το κουράγιο μου.
- Νοιώθω απογοήτευση.
- Είμαι υπερβολικά σκεπτικιστής.
- Απογοητεύομαι εύκολα όταν συναντώ
  εμπόδια σε αυτό που κάνω.
- Στεναχωριέμαι επίσης εύκολα όταν 
  δυσκολεύομαι με κάτι.
- Είμαι συχνά σκεπτικός/η και απαισιόδοξος/η.
- Νοιώθω δυσαρέσκεια με το πως έχουν πράγματα.

Αμφιβολία, καταπίεση, αποθάρρυνση.
Για εκείνους που χάνουν εύκολα το θάρρος τους. Μπορεί να βρίσκονται σε καλό δρόμο με την ασθένεια τους ή με τα ζητήματα της καθημερινής τους ζωής, αλλά και η παραμικρή καθυστέρηση ή και το πιο μικρό εμπόδιο τους κάνει να αμφιβάλλουν και να χάνουν το θάρρος τους.

12. Gentian 2

Αυτό το άνθος βοηθά σ’ εκείνες τις περιπτώσεις έλλειψης θάρρους που παρουσιάζονται μετά την υποτροπή μιας ασθένειας ή μετά από κάποιες προσδο­κίες που δεν εκπληρώθηκαν. Είναι καλό για εκείνους που πτοούνται εύκολα, που εύκολα εγκαταλείπουν τον αγώνα και που κυριεύονται αμέσως από απαισιόδο­ξες ιδέες ή από έντονα συναισθήματα ηττοπάθειας. Αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια σαν πεπρωμένο που είναι αδύνατον να νικηθεί και όχι σαν συνέπεια της δικής τους αρνητικής στάσης. 

12gentian

Η ηττοπαθής στάση του GENTIAN έχει πάντα κάποια γνωστή αιτία σε αντίθεση με την βαθειά κατάθλιψη του τύπου MUSTARD, που συνήθως παρουσιάζεται χωρίς κανέναν λόγο. Σε αντίθεση προς το GORSE, το άνθος που αντιπροσωπεύει μια χρόνια κατάσταση απελπισίας κι απόγνωσης, ο τύπος GENTIAN αποκτά και πάλι χαρούμενη διάθεση όταν τα γεγονότα αρχίσουν να παίρνουν θετική τροπή. Το άνθος αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εκείνες τις περιπτώσεις ασθενειών που παρουσιάζουν υποτροπές. 

12. Gentian 1

Η θετική έκφραση του GENTIAN εκδηλώνεται στους ανθρώπους που ξέρουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να αποτύχουν, όταν κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ια ότι είναι επίσης δυνατόν να νικήσουν όλα τα εμπόδια, όταν πραγματικά θέλουν.

Για τα παιδιά:
To GENTIAN είναι το ίαμα για εκείνους που αισθάνονται αποθαρρυ­μένοι. Τα παιδιά ίσως απογοητευτούν αν τους αρνηθείτε να βγουν έξω να παίξουν ή να επισκεφτούν την αγαπημένη τους θεία ή ίσως να αποκαρδιωθούν επειδή δεν αισθάνονται καλά ή να νιώσουν θλίψη επειδή έχασαν το αγαπημένο τους παιχνίδι ή επειδή έσπασαν το καλό βάζο της μαμάς. Όταν έρθει ο καιρός των εξετάσεων, βαθμοί χαμηλότεροι απ’ τους αναμενόμενους ίσως προκαλέσουν έντονη απογοήτευση, όπως και αν τους πουν ότι δεν είναι κατάλληλοι για την ομάδα του σχολείου. To GENTIAN ενδείκνυται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και βοηθάει τα παιδιά ν’ αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις πιο θετικά σε περίπτωση που συμβούν στο μέλλον.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Δεν αντέχει άλλο την ευθύνη της ανατροφής της γέννας της, και προσπαθεί να εγκαταλείψει τα μωρά της προσωρινά.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Της δίνει την αυτοπεποίθηση και την δύναμη ώστε να έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013