38. Willow
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ                                       .                                

Willow

38. Willow - Ιτιά:
Νοιώθει πικρία, μνησικακία, μιζέρια

Χαρακτηριστικά:
- Όλα μου φταίνε.
- Η ζωή υπήρξε άδικη μαζί μου.
- Άλλοι άνθρωποι με λιγότερα προσόντα / προσπάθεια εξελίχτηκαν καλύτερα από μένα. - Αισθάνομαι πικραμένος, χολωμένος.
- Νοιώθω θυμό / οργή / αγανάκτηση γι’ αυτούς που μου έκαναν κακό, ηθελημένα / αθέλητα.
- Νοιώθω θύμα.
- Νοιώθω την ανάγκη να τα απορρίπτω όλα.
- Με εκνευρίζει να βλέπω τους άλλους καλοδιάθετους γύρω μου.
- Έχω δυσκολία στο να συγχωρήσω και να ξεχάσω. 
- Κατηγορώ τους άλλους για ότι μου συμβαίνει στη ζωή, στη δουλειά κλπ. 

Μνησικακία, πικρία.

Για κείνους που πάντα μόλις αντιμετωπίσουν την αποτυχία ή κάποιο ατύχημα νοιώθουν πικρία κι αρχίζουν να παραπονούνται, γιατί αξιολογούν τη ζωή μόνον ανάλογα με την επιτυχία που τους προσφέρει. Νοιώθουν πως δεν τους αξίζουν τέτοιες σκληρές δοκιμασίες, τις θεωρούν άδικες και τους κυριεύει η πικρία. Τότε δείχνουν συνήθως μικρότερο ενδιαφέρον και ασχολούνται πολύ λιγότερο με τα πράγματα που πρώτα τους έφερναν χαρά και ικανοποίηση. 

Willow

Αυτό είναι το άνθος για τους ανθρώπους που την σχάση τους στη ζωή την σημαδεύει η πικρία και η οργή. Έχουν την άποψη πως οι αντιξοότητες και τα ατυχήματα που τους συμβαίνουν δεν τους αξίζουν και για όλα αυτά καθιστούν πάντα υπεύθυνους τους άλλους ή το πεπρωμένο. 

38willow

Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σαν αθώα θύματα κάποιου κακοπροαίρετου παιχνιδιού, που παίζεται σε βάρος τους από το περιβάλλον τους και ζηλεύουν τους άλλους για την υγεία τους, την καλοτυχία τους και την επιτυχία τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η δική τους αρνητική στάση και οι άσχημες προσδοκίες είναι εκείνες που τους οδηγούν σ' όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Πικραίνονται και χάνουν το ηθικό τους, μένουν προσκολλημένοι στην ατυχία τους και περιμένουν την συμπόνια των άλλων. 

38. Willow 1

Τις θετικές ιδιότητες του WILLOW συναντάμε σ' εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να παραδεχθούν πως αυτοί οι ίδιοι είναι οι υπεύθυνοι των πράξεών τους κι αυτών που τους συμβαίνουν. Είναι αισιόδοξοι γιατί γνωρίζουν πως η καλή ή η κακή τους μοίρα καθορίζεται από τις δικές τους ενέργειες και προσδοκίες και γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί επίσης να αλλάξει.

Για τα παιδιά:
Λυτό το ίαμα είναι κατάλληλο για τη μνησικακία, την πικρία και την αυτο-λύπηση, καθώς και για όσους αισθάνονται ότι η ζωή τούς φέρθηκε άδικα. To WILLOW βοηθάει εκείνους που δεν μπορούν να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν. Τα παιδιά ίσως αισθανθούν μνησικακία όταν οι γονείς δεν τους επιτρέπουν να πάνε να παίξουν έξω, ή απέναντι σε συμμαθητές που τους έκαναν φάρσα ή που διέλυσαν τη φιλία τους. Το ίαμα μπορεί επίσης να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που κατσουφιάζουν όταν αποδοκιμάζονται, που επιζητούν τη συμπάθεια, ή που προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να νιώσουν ενοχή ξεσπώντας σε κλάματα. Είναι κατάλληλο για την "οργή που σιγοβράζει" καθώς και γι' άλλες εσωτερικοποιημένες διαθέσεις. Η δράση του ιάματος έγκειται στην επαναφορά της φωτεινότερης πλευράς της ζωής στο επίκεντρο, στην προώθηση της αισιοδοξίας όπως και στην εξωτερίκευση των σκέψεων παρά την εσωτερίκευση (με την αποδοχή της κατηγορίας όπου πρέπει), την ικανότητα για έκφραση της συγγνώμης, και για συγχώρεση.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ                                          

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013