19. Larch
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

Larch

19. Larch - Λάριξ:
Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Χαρακτηριστικά:
- Οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα.
- Θαυμάζω τους άλλους - δεν τους ζηλεύω,
  γιατί καταλαβαίνω πως είναι ανώτεροι μου.
- Έχω σύμπλεγμα κατωτερότητας.
- Αν και οι συνάδελφοι με παροτρύνουν και
  βλέπω και η ίδια ότι η απόδοσή μου είναι
  καλή, δεν θα συμμετέχω στο διαγωνισμό /
  δεν θα ζητήσω προαγωγή.
- Γενικά έχω αυτοπεποίθηση, όμως επιχειρώ κάτι τελείως
  καινούριο και χρειάζομαι περισσότερη τόλμη.
- Μου λείπει η αυτοπεποίθηση η οποία με σταματάει
   από το να προσπαθήσω για να επιτύχω.
- Αισθάνομαι μειονεκτικά απέναντι στους άλλους και συχνά
  απογοητεύομαι. 
- Δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από την αποτυχία σε ότι κάνω. 

Έλλειψη εμπιστοσύνης, αναμονή αποτυχίας, αποθάρρυνση. Βαθειά μέσα μου πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρω.
Για εκείνους που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο καλούς ή ικανούς όσο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος τους. Υπολογίζουν ότι θα αποτύχουν, έχουν την εντύπωση ότι ποτέ δεν θα βιώσουν την επιτυχία κι έτσι δεν τολμούν να κάνουν κάποια αρκετά μεγάλη προσπάθεια, που θα μπορούσε να τους την εξασφαλίσει.

19. Larch 2

LARCH είναι το άνθος για τους ανθρώπους που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους και ζουν με την προσδοκία πως κάθε τι που επιχειρούν θα αποτύχει και οι επιδόσεις τους δεν θα φθάσουν ποτέ το επίπεδο των άλλων ανθρώπων. 

19larch

Γι’ αυτό πάντα αποτραβιούνται στο περιθώριο και δεν αξιοποιούν τις ικανότητες που έχουν. Χάνουν το θάρρος τους, εγκαταλείπουν τις προσπάθειες, βλέπουν την επιτυχία των άλλων και διερωτώνται γιατί άραγε δεν κατορθώνουν κάτι κι εκείνοι. Όταν αποτυχαίνουν δεν φθονούν και δεν ζηλεύουν τους άλλους όπως οι άνθρωποι του τύπου HOLLY, ούτε νοιώθουν πικρία όπως εκείνοι του τύπου WILLOW. To LARCH ενισχύει την αποφασιστικότητα και το θάρρος. 

19. Larch 1

Η θετική του έκφραση εκδηλώνεται σ' εκείνους που ποτέ δεν λένε «Δεν θα τα καταφέρω», αλλά «Μπορώ και θα κάνω μια προσπάθεια». Είναι εκείνοι που τολμούν να ριψοκινδυνέψουν και η οποιαδήποτε έκβαση των προσπαθειών τους δεν τους αποθαρρύνει ποτέ.

Για τα παιδιά:
Τα παιδιά LARCH χαρακτηρίζονται από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πρόκειται για εκείνα τα παιδιά, τα οποία κάθονται ήσυχα στην τά­ξη και ακόμα και αν γνωρίζουν την απάντηση, προτιμούν να αφήσουν κάποιον άλλο να απαντήσει για να αποφύγουν τον κίνδυνο της γελοιοποίησης. Τα παιδιά LARCH φοβούνται την αποτυχία και δυσκολεύονται να μιλήσουν ή να συμμετάσχουν σε κάποια επίδειξη ή αθλητική δραστηριότητα που έχει προσδοκίες επιτυχίας. Γι' αυτό το λόγο, το MIMULUS συχνά συμπληρώνει το LARCH, αφού το MIMULUS αποτελεί το ίαμα που μετριάζει το φόβο, τη ντροπή και τη νευρικότητα, βοηθώντας το παιδί LARCH να βρει τη δύναμη να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Αποφεύγει καταστάσεις όπου χρειάζεται να εκτελέσει εντολές. Έλλειψη αυτοπεποίθησης.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Δίνει ώθηση στην αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013