23. Olive
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

Olive

23. Olive - Ελιά:
Ολική εξάντληση σώματος, νου και πνεύματος (π.χ. τοκετό, εξετάσεις, ασθένεια)

Χαρακτηριστικά:
- Είμαι εξαντλημένος/η.
- Έχω πάθει υπερκόπωση.
- Έχω ξοδέψει εντελώς όλη την ενέργειά
  μου χωρίς να έχω άλλη. 
- Έχω περάσει πρόσφατα μία μεγάλη
  περίοδο ασθένειας ή μεγάλου στρες. 

Ολοκληρωτική εξάντληση, νοητική κόπωση.
Για εκείνους που έχουν υποφέρει τόσο πολύ ψυχικά ή σωματικά, είναι τόσο κουρασμένοι και εξαντλημένοι, που νοιώθουν πως δεν έχουν πια καθόλου δύναμη για να καταβάλλουν καινούριες προσπάθειες. Η καθημερινή ζωή είναι γι’ αυτούς σκληρή δουλειά, κόπος χωρίς καμία χαρά.

23. Olive 2

OLIVE είναι το κατάλληλο άνθος για να δυναμώσει ένα τελείως εξαντλημέ­νο πνεύμα και σώμα, όταν μετά από μια μακροχρόνια ασθένεια, δύσκολες καταστάσεις της ζωής ή μια κουραστική εργασία έχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα ενέργειας. Η καθημερινή δουλειά δεν δίνει καμία χαρά πια στους ανθρώπους που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.  

23olive

Το άνθος μπορεί να βοηθήσει στην επανάκτηση των δυνάμεων και της ζωτικότητας μετά από μια μακροχρό­νια ασθένεια. Η εξάντληση του τύπου OLIVE είναι διαφορετική από εκείνη του τύπου HORNBEAM, που είναι μάλλον μια ψυχική κούραση από τις καθημερινές υποχρεώσεις. 0 τύπος HORNBEAM εξακολουθεί να είναι σε θέση να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. To OLIVE βοηθάει σ' εκείνες τις περιπτώσεις που όλος ο οργανισμός έχει χάσει τις δυνάμεις του κι έχει επέλθει ολική εξάντληση. 

23. Olive 1

Οι θετικές ιδιότητες του OLIVE εκδηλώνονται σ' εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι διαθέτουν αρκετή δύναμη και ζωτικότητα και δεν χάνουν το θάρρος τους και το ενδιαφέρον τους για την ζωή, ακόμη κι’ όταν για κάποιο χρονικό διάστημα είναι καταδικασμένοι στην απραξία.

Για τα παιδιά:
Αυτό το ίαμα ενδείκνυται για την κούραση - την αυθεντική κούραση, η οποία οφείλεται στην υπερβολική εργασία. Ίσως να είναι α­παραίτητο στην περίοδο των εξετάσεων για την πνευματική κόπω­ση μετά από πολλές ώρες μελέτης. Η κούραση ίσως να οφείλεται, επίσης, στα συχνά ξενύχτια, το καλύτερο όμως ίαμα σ’αυτή την πε­ρίπτωση είναι ο ύπνος! Το ίαμα μπορεί να βοηθήσει αν το παιδί αναρρώνει από ασθένεια, όταν το σώμα δεν έχει αποθέματα ενέργει­ας, ενώ μπορεί να βοηθήσει κατά την αναρρωτική περίοδο επι­σπεύδοντας την αποκατάσταση της υγείας.    

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Εξάντληση και κούραση λόγω υπερβολικής εργασίας - για ζώα εργασίας και για ζώα που έχουν σχέση με αγώνες.  Μετά από κάποια περίοδο υπερβολικής ασθένειας.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Επανάκτηση της δύναμης και της ζωτικότητας. (Σε συνδυασμό με καλή διατροφή)

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>> 

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013