15. Holly
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>

15holly

15. Holly - Αρκουδοπούρναρο:
Μίσος, φθόνος, ζήλια

Χαρακτηριστικά:
- Ζηλεύω.
- Δεν εμπιστεύομαι εύκολα.
- Το παιδί μου ζηλεύει το καινούριο του
  αδερφάκι.
- Είμαι καχύποπτος/η προς όλους
- Μου λένε πως είμαι καχύποπτος/η.
- Δεν είμαι χαρούμενος/η και ικανοποιημένος
- Είμαι γεμάτος/η ζήλια, καχυποψία, ή και
  μίσος για τους άλλους

Μίσος, φθόνος, ζηλοφθονία, καχυποψία, δυσπιστία.
Για εκείνους που μερικές φορές διακατέχονται από ζηλοτυπία, ζήλεια, εκδικητικότητα ή κακία. Για τις διάφορες μορφές νευρικής ανησυχίας. Αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν συχνά πάρα πολύ, παρ' όλο που δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος για τη δυστυχία τους.

15. Holly 2

Έτσι όπως το σκοτάδι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έλλειψη φωτός, έτσι είναι και το μίσος η έλλειψη της αγάπης. Το μίσος αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ζήλεια, την ζηλοτυπία, την δυσπιστία, τις ανησυχίες και τους φόβους και κάνει τις μικρές και μεγαλύτερες δοκιμασίες της ζωής φρικτές εμπειρίες. Η έλλειψη αγάπης και κατανόησης χωρίζει τους ανθρώπους από τον διπλανό τους, από τπ φύση και τον θεό.  Το μίσος κι η απέχθεια γεννώνται από την ανασφάλεια κι από το συναίσθημα πως κάποιος είναι αποκομμένος από τους άλλους κι εκείνοι δεν τον κατανοούν και δεν τον αποδέχονται.  

15. Holly 1

Όταν η αγάπη γίνεται σπάνιο βίωμα κι ο άνθρωπος νοιώθει κλεισμένος σε μία φυλακή δυσπιστίας και δυσαρέσκειας, μπορεί το HOLLY να βοηθήσει να έλθει και πάλι το φως. 

Η θετική έκφραση του HOLLY εκδηλώνεται σ' εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να δίνουν χωρίς να περιμένουν καμιά ανταπόδοση. Μπορούν να δείχνουν την μεγάλη τους κατανόηση κι αγάπη στους άλλους, ακόμη κι όταν για κάποιο χρονικό διάστημα φαίνεται πως συναντούν γύρω τους μόνο την άρνηση και τη δυσαρέσκεια.

Για τα παιδιά:
To HOLLY ενδείκνυται για τη ζήλια, το μίσος, την καχυποψία και την επιθυμία εκδίκησης. Στα παιδιά αφορά τη μοχθηρία, τον εκφοβισμό, τις τσιμπιές, τις δαγκωματιές, κλπ. καθώς και τη ζήλια για τους φίλους, τα παιχνίδια ή για την οικογένεια των άλλων παιδιών. To HOLLY θα βοηθήσει το παιδί, οποιοδήποτε κι αν είναι το αντικεί­μενο των συναισθημάτων του, να νιώσει μικρότερο «θυμό» και να είναι ικανότερο ως προς την ειρηνική συνύπαρξη με άλλα παιδιά.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Ζηλεύει τα άλλα κατοικίδια του σπιτιού, ή ένα νέο μωρό που έρχεται στο σπίτι.  Αγριεμένα γρυλίσματα, ή επιθετικότητα (γάτες), γαυγίσματα, ή επιθέσεις χωρίς λόγο.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Ένα ζώο που είναι πιο φιλικό, και μπορεί να μοιράζεται τον χώρο του με άλλα κατοικίδια  χωρίς ένταση. 

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013