27. Rock Water
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>> 

RockWater

27. Rock Water Νερό Πηγής:
Απορρίπτει & καταπιέζει τις δικές του ανάγκες

Χαρακτηριστικά:
- Ασκώ αυστηρό έλεγχο στα συναισθήματα
  και στις επιθυμίες μου.
- Πάνω από όλα οφείλω να είμαι ενάρετος.
- Σημασία δεν έχει το τι θέλω αλλά το τι
  πρέπει να γίνει.
- Καταπιέζω τον εαυτό μου, για να ζω
  σύμφωνα με τις ιδέες μου.
- Μου λένε πως είμαι στεγνός / άκαμπτος.
- Έχω επιβάλει στον εαυτό μου να ζει πολύ ασκητικά.
- Δεν έχω επαφή με το σώμα μου / δεν μπορώ να νοιώσω τις
  ανάγκες του σώματός μου.
- Θέτω υψηλά τον πήχη για τον εαυτό μου και θέλω να είμαι το
  παράδειγμα για τους άλλους.
- Είμαι πάρα πολύ αυστηρός με τα θέματα υγείας που με
  απασχολούν, ή και με τα θέματα που αφορούν τη δουλειά μου.
- Είμαι απόλυτα πειθαρχημένος στη ζωή μου, και συνέχεια
  αναζητώ την τελειότητα, αλλά δεν επιβάλλω στους άλλους αυτόν
  τον τρόπο ζωής, αν θέλουν ας τον ακολουθήσουν.

Αυτό-καταπίεση, αυταπάρνηση, αυτό-βασανισμός.
Για εκείνους που έχουν πολύ αυστηρή στάση ζωής. Αρνούνται στους εαυτούς τους πολλές χαρές και απολαύσεις της ζωής, γιατί νομίζουν πως όλα αυτά αποτελούν εμπόδιο στην εργασία τους. Είναι αυστηροί δάσκαλοι για τους εαυτούς τους. Επιθυμούν να είναι υγιείς, δυνατοί και δραστήριοι και κάνουν το κάθε τι που, σύμφωνα με την γνώμη τους, τους βοηθά να βρίσκονται σ’ αυτήν την κατάσταση. Επιδιώκουν να είναι τα πρότυπα mu θα παρακινήσουν τους άλλους να ακολουθήσουν τις απόψεις τους και να γίνουν έτσι καλύτεροι άνθρωποι.

27. Rock Water 2

Οι άνθρωποι αυτού του τύπου έχουν πολύ αυστηρές απόψεις για τη θρησκεία, την πολιτική, τη διατροφή ή τον ιδανικό τρόπο ζωής. Προσπαθούν να ζουν σύμφωνα μ’ αυτές τις ιδέες και γίνονται έτσι πολύ σκληροί για τον εαυτό τους. Στην απάρνηση του εαυτού βλέπουν το δρόμο για το φθάσιμο των ηθικών και ιδεολογικών ιδανικών. 

27rockwate

Τη ζωή τους χαρακτηρίζει η πειθαρχία, αρνούνται κάθε χαρά κι απόλαυση και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί νοιώθουν δυστυχισμένοι, παρ' όλο που ζουν σύμφωνα με τις ιδέες τους. Δεν προσπαθούν να επηρεάσουν τους άλλους όπως o τύπος VINE, αλλά επιδιώκουν να είναι πάντα το καλό παράδειγμα. Συνήθως υποφέρουν πολύ πίσω απ' αυτό το προσωπείο της τελειότητας, αλλά φοβούνται κιόλας να απαρνηθούν τα ιδανικά τους, γιατί υποπτεύονται πως έτσι θα χάσουν τον έλεγχο του εαυτού τους. 

27. Rock Water 1

Η θετική έκφραση του ROCK WATER εκδηλώνεται σ’ εκείνους τους ανθρώπους που έχουν υψηλά ιδανικά και ξεκάθαρες θεωρίες, αλλά όμως δεν διστάζουν να τις αναθεω­ρήσουν όταν η εμπειρία τις έχει καταρρίψει. Μ' αυτόν τον τρόπο αποκτούν εσωτερική χαρά και ειρήνη που μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους ανθρώπους.

Για τα παιδιά:
To ROCK WATER αποτελεί το ίαμα για εκείνους που θέτουν υψηλούς στόχους και είναι άκρως πειθαρχημένοι. Τα παιδιά ROCK WATER απαιτούν απ' τον εαυτό τους τελειότητα στην εργασία τους και μπορεί να εμφανιστούν σε υπερδιέγερση στην προσπάθειά τους να κάνουν τα πάντα σωστά. Τα παιδιά ROCK WATER ίσως να επιπλήξουν τον εαυτό τους αν έχουν κάνει λάθος στις εργασίες τους και προ­σπαθούν πάντα να κάνουν το καλύτερο. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά σε περίπτωση που προκαλεί νοητική ακαμψία, ένταση, αϋπνία, άγ­χος και κούραση, το ROCK WATER είναι το ίαμα που θα μετριάσει την πίεση και θα βοηθήσει το παιδί να διατηρήσει τα υψηλά πρότυπα που έχει, όχι όμως σε βάρος της υγείας και της ευτυχίας του.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013