37. Wild Rose
<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ            ΕΠΟΜΕΝΟ>>>  

WildRose

37. Wild Rose - Άγρια τριανταφυλλιά:
Εγκατάλειψη προσπαθείας για βελτίωση, απάθεια

Χαρακτηριστικά:
- Νοιώθω απαθής.
- Δεν γίνεται τίποτε. Ότι κι αν δοκίμασα απέτυχε.
- Δεν προσπαθώ πλέον, κι έτσι τουλάχιστον δεν αγωνιώ, δεν κουράζομαι, δεν απογοητεύομαι.
- Έχω δεχτεί τη μοίρα μου κι αφήνω τη ζωή να κυλάει
   όπως έρθει.
- Δεν έχω όνειρα, σχέδια, φιλοδοξίες.
- Η ζωή μου είναι ήσυχη, μονότονη, χωρίς χρώμα, χωρίς
   πνοή.
- Είμαι απαθής και έχω μία αίσθηση παραίτησης σε ότι
  και να γίνεται στη ζωή μου, αλλά αυτό δεν με πειράζει και
  ιδιαίτερα.  Είναι κάτι που δεν με απασχολεί.
- Έχω μία στάση ζωής: «δεν πειράζει ότι και να γίνει.  Δεν με  
   νοιάζει.»
- Δεν αισθάνομαι καμία χαρά στη ζωή μου.

Παραίτηση, απάθεια.
Για εκείνους που χωρίς σοβαρό λόγο παραδίνονται μ' αδιαφορία σ' ότι συμβαίνει, που σύρονται στη ζωή και την παίρνουν όπως αυτή παρουσιάζεται, χωρίς να καταβάλλουν οποιαδήποτε προσπάθεια για να καλυτερέψουν τα πράγματα και να βρουν λίγη χαρά. Παίρνουν μέρος στον αγώνα της ζωής χωρίς να διαμαρτύρονται και να προβάλλουν αντίσταση. 

37. Wild Rose 2

Αυτό το άνθος είναι κατάλληλο για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες κι αποδέχονται την κατάστασή τους, είτε αυτή είναι μια μονότονη ζωή, μία ανιαρή εργασία ή μια χρόνια ασθένεια. Έχουν παραιτηθεί και δεν μπορούν να φαντασθούν πως οι συνθήκες διαβίωσής τους θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές και πως οι ίδιοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τις αλλάξουν. 

37wildrose

Παρασύρονται, δεν θέτουν ερωτηματικά και δικαιολογούν την απάθειά τους λέγοντας ότι για όλα είναι υπεύθυνο το πεπρωμένο τους ή θεωρώντας την κατάσταση της υγείας τους κληρονομική ή ανίατη. Δεν αισθάνονται καλά, τους λείπει η ζωτικότητα ή νοιώθουν κουρασμένοι. Όμως αδυνατούν να παρα­δεχθούν πως η δική τους έλλειψη ενδιαφέροντος και η απάθεια εμποδίζουν κάθε αλλαγή προς το καλύτερο. 

37. Wild Rose 1

Τη θετική έκφραση του WILD ROSE συναντάμε στους ανθρώπους που έχουν ζωντανό ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει γύρω τους, τόσο στη δική τους ζωή όσο και στη ζωή των άλλων. Αυτό το ενδιαφέρον τους είναι το γόνιμο έδαφος που τρέφει την αρμονία, την υγεία και την χαρά για κάθε τι που κάνουν.

Για τα παιδιά:
Τα παιδιά WILD ROSE έχουν κάπως μια στάση σαν: «το χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλα το», και αποδέχονται τις καταστάσεις της ζωής όπως κι αν έλθουν χωρίς καμία αντίρρηση. Καθώς μεγαλώνουν, τα παιδιά WILD ROSE δεν εκδηλώνουν συνήθως φιλο­δοξίες και δεν ενδιαφέρονται ν’ ακολουθήσουν μια απαιτητική στα­διοδρομία. Αντιθέτως, προτιμούν να περιμένουν και να δουν τι θα γίνει, με μια στάση αδιάφορη. Θετικό χαρακτηριστικό τους αποτελεί η ήρεμη κι ευχαριστημένη προσέγγιση της ζωής.

Για τα κατοικίδια:
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:  Έλλειψη ενέργειας, ενθουσιασμού.  Είναι παθητικό και χωρίς ενδιαφέρον.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Δίνει ζωντάνια και ενδιαφέρον στη ζωή του.

<<<ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ        ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ        ΕΠΟΜΕΝΟ>>>   

images6
info@anthoiamata.gr © www.anthoiamata.gr 2013